Om

Velkommen til min blog.

Baggrunden for denne blog er, at jeg næsten altid har skrevet – om kultur, filosofi og samfund. Men det har været bøger og artikler. I forhold til internettet tager det lang tid at publicere i papirformat. Måske er min utålmodighed vokset med alderen, eller måske er der flere ting i verden, som kalder på hurtigere stillingtagen. Jeg ved ikke, hvad der er hvad – men jeg oplever i hvert fald et behov for, også at kunne publicere hurtigere og lettere end de muligheder som bøger og artikler giver.

Og så alligevel. Denne blog er ikke en aktualitets-blog. Mit mål er ikke, at være med i den hurtige nyhedsstrøm. Der er masser af kommentatorer til i verden, som langt bedre end jeg kan kommentere begivenhederne næsten i samme minut tingene sker.

Min blog forsøger at komme bag om det der sker, og er på den måde uaktuel i forhold til nyhedsstrømmens enorme tempo. Mange af de ting, som jeg beskæftiger mig med er jo nærmest blevet umoderne: det spinkle forsøg på at forstå, hvorfor noget sker, hvad der er vigtigt, hvordan vi kan finde mening i og med en verden, som nærmest er uforståelig og hvordan vi kan arbejde hen mod et grundlag for en bedre forståelse af os selv og andre.

Min baggrund er filosofien og det idéhistoriske blik på menneske og samfund. Sådan har det været i mine bøger, og sådan er det på denne blog. Det udelukker naturligvis ikke, at jeg også kaster mig over øjeblikkets begivenheder. Det var den måde, som bloggen blev startet på. I virkeligheden skulle den slet ikke have være i gang endnu. Men pludselig stod jeg og manglede et sted til en tekst om en helt aktuel hændelse helt tilbage i 2012, nemlig dødsdommen over en iransk mand. Og så kom bloggen i gang på grund af en helt aktuel sag, som man dog må forholde sig til ud fra en desværre helt uaktuel vinkel: Det enkelte menneskes værdi over for de umenneskeliggørende systemer, om de så er politiske, religiøse, økonomiske, metafysiske eller hvad de nu måtte være på det pågældende tidspunkt. Siden da har det været mit mål kun at skrive ud fra en nænsomhedens etik, en omsorgens og venlighedens vinkel på menneske og verden. Hvordan og hvad ellers?

Lad det så være en programerklæring.

One thought on “Om

  1. Kære Peter.
    Tillykke med din nye blok. Jeg er rigtig glad for at du har startede den, og jeg glæder mig til at kunne føgle din. Det bliver dejligt at få et indput fra dig. Jeg ser frem til at læse mere da jeg er stor fan af dine skrevende ord 🙂
    Alt det bedste Dorte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s